Bättre sent än aldrig: syåret 2014 inleds med...

 ...lite mer avancerad sömnad faktiskt. Eller alltså så avancerat är det väl egentligen inte, det är bara en hel del moment att tänka till vid lite extra för att slippa ta fram sprätten. Så med den här helfodrade fleeceoverallen har jag suttit stunder jag kunnat vara ostörd och pigg i huvudet. Det första knöliga momentet var faktiskt att få kläpparna på dragkedjorna. Jag använde mig utav dragkedja på metervara med valbara dragare och ja det är en viss teknik att få på dem. Dessutom lyckades jag under arbetets gång dra bort dem att par tre gånger.
 
Att sy den har väl sedan inte varit några större problem. Det som gav mig lite huvudbry först var hur jag skulle få ordning på dragkedjorna och vändningen utav tyget på mitt biten. Men vid ett tillfälle av extra klarhet löste det sig också. Eftersom mönstret till overallen, som heter Pingu, kommer från ett nummer av Ottobre  fanns det ju en beskrivning att följa. Men allt som oftast blir man bara mer förvirrad av deras beskrivningar så jag körde till största del efter eget huvud i alla fall. Och flera detaljer är bortplockade från grundmönstret, samt en och annan tillagd. Något jag tyckte de hade snålat med var längden på överviket vid händerna (vid fötterna fanns det ingenting alls). Så om jag skulle sy någon mer liknande overall skulle det få bli i alla fall 5 cm längre. Jag är inte 100% nöjd med slutresultatet, men i alla fall 99,8%, så det får kännas ok.
 
 Tyg: härligt lurvig velour från Tygpyssling, vävt tyg från påslakan till vindslåerna/dragkedjeskydden, lime mudd från Stoff & Stil och foder i jerseytyg med stjärnor från Jofotex. Lite extra pynt i form av två fina stjärnknappar från LE.knappar på Facebook.
 
Och samma dag tänkte jag att jag skulle prova på att sy en tröja till lillherrn utifrån samma idé som till klänningarna jag visade upp i föregående inlägg. Riktigt kul att sy, men lite meckigt. Och jag lovar att nästa gång väljer jag inte att kanta med mudd, utan med jerseytyg precis som till klänningarna. Det blev mycket smidigare. Jag insåg också att till lillherrn hade jag behövt göra halsringningen lite vidare. Tröjan nedan blev ett litet ihopkok av flera olika tyger, dock tycker jag ett ganska lyckat sådant. Nästa tröja jag gör med den här lösningen skall jag göra en beskrivning på så ni också kan prova om ni vill.
 
Tyg: fordon inhandlade genom Jofotex, även den svarta jerseyn. Trikån med stjärnor & rock från Delatezz och mudden från Stoff & Stil.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: dragkedja, fleece, fleeceoverall, foder, overall, raglanärm, tröja, överdel;
Linda:

Fin blogg! Har hittat hit idag när jag sökte inspiration. Har börjat sy nyligen och är FAST. Men det blir inte billigt när man vill ha allt. Både tyg, maskiner och div. tillbehör!
Fortsätt inspirera, jag kommer att haka på!!

Svar: Ja det är en härlig hobby! Kul att du hittade hit och varmt välkommen åter.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: